Как да разпознаем истинското сребро: Съвети от Srebro-bg

Как да разпознаем истинското сребро: Съвети от Srebro-bg
8 февруари 2024

В света на бижутата, среброто заема особено място със своя блестящ финиш и вечна красота. Но в морето от предложения как да различим истинското сребро от имитациите? Онлайн магазин Srebro-bg ви дава ценни насоки, които ще ви помогнат да направите информиран избор при покупка на сребърни бижута.

 

1. Проверете за маркировката

Истинското сребро често е маркирано със символи като 925, Sterling, S/S или Sterling 925. Тези отбелязвания показват, че металът съдържа 92.5% сребро и 7.5% други метали, което е стандарт за стерлингово сребро. Проверката за тези маркировки е първата стъпка към гаранцията, че купувате истинско сребро.

 

2. Използвайте магнитен тест

Среброто не е магнитно, така че ако приближите магнит към предмета и той се привлече, вероятно се намирате пред имитация. Този тест не е абсолютно доказателство, но може да бъде бърз и лесен начин да проверите автентичността на бижутата.

 

3. Проверете за признаци на износване

Имитациите често са покрити със сребърно покритие, което с времето може да се износи, разкривайки метала отдолу. Истинското сребро ще остане консистентно в своята цвят и текстура, дори и при дългогодишно носене.

 

4. Използвайте сребърен тестов разтвор

Можете да закупите специализирани тестови разтвори, които реагират на истинското сребро. Когато приложите капка от този разтвор върху сребърния предмет, цветът, който ще се появи, може да ви даде представа за неговата автентичност. Обикновено, ако разтворът се промени на черно, това показва наличието на истинско сребро.

 

5. Потърсете професионална оценка

Ако все още имате съмнения относно автентичността на сребърните бижута, най-сигурният начин е да потърсите мнението на професионален оценител или ювелир. Те могат да използват специализирано оборудване, за да определят с точност състава на метала.

 

В онлайн магазин Srebro-bg, ние се гордеем с предлагането на висококачествени сребърни бижута, които са гарантирано автентични. Ние разбираме стойността на доверието на нашите клиенти и сме ангажирани с предоставянето на ясна и точна информация за всеки артикул в нашия каталог. Следвайки нашите съвети, вие можете да бъдете сигурни в качеството и автентичността на вашите сребърни покупки.

 

Блести!
Srebro-bg

 

Последвай ни:

  @srebrobg

  SREBRO-BG

Гривни със сърца: Любов и стил на вашата китка

Сребърните гривни със сърца са символ на нежност, стил и, разбира се, любов. Тези бижута се отличават не само с красивия си дизайн, но и със значението, което носят със себе си. В тази блог статия ще ви разкажем за тях и защо са толкова специални.

прочети още

Сребро и съвременната мода: Как ръчно изработените сребърни синджири променят играта

В света на модата и аксесоарите, среброто винаги е било символ на стил и изисканост. То е материал, който никога не излиза от мода и се използва в изработката на бижута и аксесоари от хиляди години.

прочети още

Сребърни синджири: Израз на стил и индивидуалност чрез различни дизайни

Сребърните синджири са един от най-вариативните видове бижута, предлагащи безброй стилове и дизайни. От класическите до съвременните, те предоставят възможност за изразяване на индивидуалност и стил. В тази блог статия ще разгледаме различните стилове и дизайни на сребърни синджири, които можете да изберете за да допълните вашия визаж.

прочети още

История на сребърните синджири: От древността до модерния стил

Хей, сияйна! Днес ще ти разкажем историята на сребърните синджири. Сребърните синджири са бижута, които привличат вниманието и възхищението на хората от векове насам. Техните красиви дизайни и универсалност ги правят изключително популярни днес. Но как еволюира историята на сребърните синджири през вековете? В тази блог статия ще се занимаем с богатата и интересна история на тези бижута.

прочети още

Дебелите сребърни синджири отново на мода

Хей, сияйна! Знаеш ли какво нашепват новите модни тенденции - дебелите сребърни синджири се връщат отново на мода. И това не е никак изненадващо, защото красивото не спира да бъде актуално!

прочети още

Как да изберем сребърни обеци според тоалета?

Хей, сияйна, владееш ли изкуството да избираш правилните сребърни обеци за всеки повод и визия? Ще ти помогнем да го усвоиш, за да оставиш в миналото дългото чудене кой чифт обеци да сложиш! И за да получаваш повече от впечатляваща визия всеки път!

прочети още

Как да изберем сребърно колие според формата на деколтето?

Хей, Сияйна! Правилният избор на сребърно колие гарантира истински безупречна визия. Случвало ли ти се е обаче просто да не намираш точното колие за дадена дреха? И някак визията ти да изглежда незавършена...

прочети още

Сребърни бижута от онлайн бижутерия Srebro-bg

Хей, Сияйна! Обичаш ли да блестиш със сребърни бижута? Ако отговорът е: „И още как!“ – значи си на правилното място!

прочети още