Размери колие

Как да разберете, кой е подходящият размер колие?

  1. Разгледайте добре нашата снимка и преценете, как желаете да Ви стои новото колие. Ако купувате подарък, снимката би била най-подходящият инструмент за целта.
  2. За да определите стандартния размер на колието, използвайте следния метод: Измерете с шивашки метър обиколката на врата и добавете 10 см. Ако в момента не разполагате с метър, може да използвате лента на която да отбележите размерите и след това да наложите върху линия. (Пример – ако обиколката Ви е 35 см., то стандартният размер на колието трябва да бъде минимум 45 см.).
  3. Измерете Ваше колие или верижка, което/която харесвате как Ви стои и поръчайте същия размер.

 

Не забравяйте, че най-подходящият размер колие или верижка зависи най-вече от Вашите предпочитания, но също така и от модела. Вижте нашата таблица с различните видове колиета и подходящите  за тях размери:

 

РАЗМЕРИ:

ВИД КОЛИЕ И ОПИСАНИЕ:

 35 см.

Подходящ размер за чокър. Чокърът е тънка каишка от кадифе, велур, кожа или силикон, която прилепва плътно по врата.

40 см.

Подходящ размер за чокър или тънка верижка. Размерът пада перфектно около основата на шията, като яка на риза. На по-дребна жена ще бъде до ключицата, по-едрите дами е възможно да се почувстват задушени.

45 см.

Подходящ стандартен размер за тънка верижка с висулка или перлена огърлицаКолие с този размер застава малко под ключицата и за това се превръща в изборът на много жени, които желаят да акцентират на цялото бижу.

50 см.

Подходящ размер за колиета тип синджири или верижка. Ако изберете този размер за верижка на която да бъде поставена висулка, то колието ще бъде до средата на деколтето Ви, а висулката ще бъде нейният акцент при носене на риза или рокля с по-изрязано деколте.

55 - 60 см.

Подходящи размери за колиета тип синджири или верижка с голяма висулка. Тези размери колиета застават до деколтето и малко под него. Ако изборът Ви е да сложите затворена близа или рокля тип поло, висулката ще привлече към себе си всички погледи.